De kracht van gevulde koeken?

Mijn gewaardeerde collega Bart zei me vorige week: je moet een vlog maken over de kracht van gevulde koeken! Ik keek ‘m in eerste instantie heel vreemd aan, maar besefte dat hij gelijk heeft.
Bij innovatie ga je samen op zoek naar het onbekende. Dat is een spannend avontuur, en niet altijd even makkelijk. De samenwerking krijgt langzamerhand vorm. Het is essentieel dat je elkaar niet alleen vertrouwt, maar ook actief opzoekt en samen fouten durft te maken.

Hoe krijg je zo’n krachtige samenwerking tot stand? Je raadt het al: met gevulde koeken! Bij innovatie werken mensen samen vanuit verschillende disciplines. In mijn geval bijvoorbeeld artsen, ICT-ers en datawetenschappers. Die verstaan elkaars taal niet altijd even goed.
En dan helpt een simpel gebaar als het meenemen van gevulde koeken! Daarmee creëer je een ontspannen sfeer, je spreekt impliciet je waardering uit en bovendien laat je zien dat de samenwerking speciaal is. Natuurlijk wist je dat al lang, maar toch, vaak vergeten we daar ook écht invulling aan te geven.
Dus bij deze: een reminder. Eet smakelijk Bart!

Naar overzicht