Het geheim van een succesvolle community

Je wilt met communities aan de slag. Maar hoe krijg je geslaagde samenwerkingen in communities tot stand? Wat is jouw rol als manager? Hoe ga je te werk? Als het gaat over community building gebruiken we met TheNextNow vaak een metafoor. De metafoor van het spel. In dit artikel vertellen we je aan de hand van deze metafoor wat nodig is om succesvolle communities te bouwen.

De community als spel
Stel je een voetbalwedstrijd voor. Er zijn allerlei spelers, met verschillende rollen, posities en ervaring. In het spel heeft iedereen zijn professionele vrijheid en ruimte om naar eigen inzicht te handelen. Dit is net als in communities. In communities laat je alle ideeën bottum-up oppoppen en de samenwerking ontstaan. Je geeft hiervoor de ruimte en laat het spel gewoon gebeuren.

Het spel kan niet worden gespeeld zonder speelveld
Maar alleen het spel spelen is niet genoeg. Je wil ook graag winnen. Dat wil zeggen: het moet iets opleveren. De resultaten moeten hun weg vinden naar de organisatie buiten de community. Daarvoor gebruiken we de metafoor van het speelveld. De kaders van het speelveld kun je ook zien als organisatiekaders. Door een officieel speelveld voor de community te bieden kan het management de relatie leggen tussen de community en de organisatiestructuur.

Coördinerende rol van de manager
De rol van manager kun je zien als voetbalcoach. Als coach roep je tijdens de wedstrijd niet continu wanneer de spits naar voren moet. Je houdt nauwlettend in de gaten of alles goed gaat. Je evalueert en volgt het spel. En als trainer kijk je toe hoe dat spel wordt gespeeld. Uit het spel haal je de juiste output waarmee je de prestaties van het team kan verbeteren. Als manager bekijk je met welke resultaten binnen de community je de prestaties van de organisatie kunt verbeteren.

Dat is een andere manier van leiderschap. In het klassieke management hebben alle medewerkers een vaste rol. Als manager stuur je dit aan. Jij bepaalt wat er gebeurt. Dat is een vorm van directief leiderschap. Om een community succesvol te maken, moet je meer coördineren. Je laat de sturing los. Je faciliteert het spel.

Vertrouwen in je team
Als je een community succesvol wilt maken, moet je de leden van de community het spel laten spelen. Hiervoor moet je kunnen vertrouwen op je team. Je moet het vertrouwen hebben dat zij op de juiste manier de dingen doen. Daarmee richt je je als manager meer op het proces, op het spel. En moet je ruimte creëren en optimaal kunnen faciliteren en motiveren om het beste resultaat uit het spel te halen.

Hulp nodig met het opzetten van succesvolle communities? Beschouw ons van TheNextNow als assistent trainers. TheNextNow assisteert het management om te zorgen dat wat in de community gebeurt aansluiting vindt bij de rest van de organisatie. We helpen graag jouw managersrol goed in te vullen. Daarvoor leveren wij de succesvolle combinatie van community moderatie en een management-grid. Neem contact op voor meer informatie.

Wat communities zijn? Dat lees je hier. 

Waarom een community starten ? Dat lees je hier. 

Naar overzicht