Hoe breng je verandering tot stand?

Door allerlei technische en sociale ontwikkelingen wordt de wereld om ons heen steeds complexer. Bovendien gaan veranderingen steeds sneller. Er is meer intensieve, creatieve samenwerking nodig om de nieuwe uitdaging aan te gaan. Maar een organisatie die in jaren is opgebouwd verander je niet in een dag. Hoe ga je als management te werk?


Weinig vernieuwing binnen organisaties
In veel organisaties is iedereen vooral  bezig om zijn eigen functie zo goed mogelijk te vervullen. Vaak raakt het gemeenschappelijke doel uit zicht. Kennis wordt maar weinig gedeeld en verantwoordelijkheden zijn versnipperd. Medewerkers die wel willen werken aan vernieuwende initiatieven, raken verstrikt in een web van tegengestelde belangen, desinteresse en onbegrip. Wat begon als een goed idee, is binnen de kortste keren verzand. Medewerkers raken gedemotiveerd.


Vernieuwing tot stand brengen: de rol van het management
Een organisatie die in jaren is opgebouwd verander je niet in een dag. Bovendien zijn er in iedere organisatie ook veel goede en positieve zaken te benoemen. De kunst voor het management is om binnen de bestaande managementkaders een speelveld te creëren waarbinnen nieuwe vormen van samenwerking zich succesvol kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld het organiseren van communities of het opzetten van samenwerkingsverbanden met andere organisaties.


Handreiking voor het management om verandering te borgen
Zo’n speelveld noemen wij een Management GRID. Een Management GRID helpt bij het organiseren van nieuwe samenwerkingsvormen. Een GRID bestaat uit 5 aspecten waar je als management op stuurt:
1. bewustwording,
2. competenties,
3. samenwerking,
4. systemen en
5. organisatie.
Met de invulling van die elementen kun je als management de ruimte geven aan medewerkers om nieuwe samenwerkingsverbanden te starten. Zoals het samenwerken in communities. Tegelijk zorgt een Management GRID ervoor dat je verbinding met de bestaande organisatie kunt houden. Daardoor vinden de resultaten van de communities en samenwerkingsverbanden gemakkelijk aansluiting bij de rest van de organisatie. Dat maakt een GRID tot een oplossing om blijvend in te spelen op verandering en innovatie mogelijk te maken binnen jouw organisatie.


Meer weten over het tot stand brengen van verandering met een Management GRID? Neem contact met ons op!

Naar overzicht